miercuri, 21 ianuarie 2009

EURO la 47000 de lei


Cursul de schimb al monedei nationale va ajunge, in toamna acestui an, la o valoare de 4,6 -4,7 lei pentru un euro, iar numarul de someri va creste pana la aproape un milion de persoane, in contextul actualei crize economice, a declarat, luni, la Deva, senatorul PNL Dan Radu Rusanu, precizeaza Agerpres.

El a apreciat ca 'varful crizei economice' ar putea atinge Romania in lunile martie-aprilie, dupa care se spera ca va aparea o perioada de stagnare, senatorul liberal estimand ca un 'usor reviriment' al economiei va incepe din anul 2010. 'Cursul de schimb va ajunge, probabil, in toamna anului 2009, la 4,6-4,7 lei pentru un euro. Numarul de someri estimat de actuala guvernare, de circa 500.000, reprezinta o prognoza nerealista si foarte optimista. In toamna, in trimestrul trei sau patru, probabil ca numarul somerilor se va apropia de un milion', a afirmat senatorul Dan Radu Rusanu.

In opinia sa, cresterea economica prognozata de Guvern pentru acest an, de 2,5 procente, este prea mare. 'O apreciere realista ar trebui sa fie spre 0,5 - 1 la suta, in conditiile in care Germania si-a estimat un minus de trei la suta la cresterea economica', a adaugat senatorul liberal. Cursul avut in vedere la realizarea bugetului pentru 2009 este de 4 lei/euro, conform afirmatiilor ministrului Finantelor Publice, Adriean Videanu.


La randul sau, Comisia Nationala de Prognoza estima, in prognoza de toamna pe termen lung, 2008-2020, un curs mediu pentru euro de 3,6 lei, pentru 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu